Înca din faza de productie fiecare produs este supus unei analize complete a ciclului de viata ,analiza care permite cuantificarea si optimizarea amprentei sale ecologice.

Procesele de fabricatie minimizeaza consumul de energie neregenerabila. Materialele utilizate in procesul de productie se supun principiului de reciclabilitate,fiind transformate dupa utilizare in materie prima sau energie.

Se pune accent pe inchiderea buclei unui ciclu de viata al produsului reducand astfel amprenta sa ecologica si ridicandu-i gradul de reciclare.

Exista o preocupare permanenta de a ridica gradul de reciclare al produselor.

Produsele din fibre vegetale sun 100% biodegradabile si compostabile.

Ele se biodegradeaza in 90 de zile si formeaza un material compost care poate fi folosit pentru a imbogati solul cu componente naturale.

 

CERTIFICĂRI SANITARE

 

Ambalajele comercializate sunt in conformitate cu HG1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol sanatatea ,securitatea muncii si protectia mediului si in conformitate cu HG 1197/2002 si Regulamentul CE 1935/2004 privind materialele si obiectele destinate sa vina in contact cu alimentele.

Ambalajele de tip PP,PS,OPS,PSE,PET ,avand ca domeniu de utilizare contactul direct cu produsele alimentare,sunt in conformitate cu standardele si legile Uniunii Europene.

Confirmam ca produsele indeplinesc cerintele relevante ale Regulamentului CE 1935/2004,Regulamentul CE 10/2011,Regulamentul CE2023/2006.

Produsele pot fi utilizate pentru ambalarea urmatoarelor produse alimentare:fructe,legume,preparate din carne,produse de patiserie,produse gatite calde sau reci.

Nu se cunosc restrictii in conformitate cu prezentele norme,la contactul cu alimentele.